Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00

EKSPEDITION TIL VERDENS ENDE

På denne vandretur kan du tage med naturvejlederen ud for at opleve det allervestligste og allervildeste natur i Danmark.

Her er landskabets tilblivelse og udformning komplet underlagt naturens kræfter, og gåturen vil give dig en fed oplevelse af frihed, tid, ro og eventyr på én og samme tid. Hvad, der driver i land, eller viser sig af dyreliv, kan kun turen vise, men her er både sæler i vandet og rastende sælunger i sandet. Trækkende og rastende fugle, muslinger og rav langs stranden – eller nøjsomme, tørketålende planter, firben og hugorme i klitterne.

Det, du ville have brug for at medbringe til dig selv på en øde ø, kan være smart også at tage med i lommen her! Naturekspeditionen til Verdens Ende er god til både dig med vandrelyst, eventyrlyst og hang til smukke naturoplevelser  

Så kom frisk på egen hånd – eller tag familien, kæresten eller din bedste ven under armen. 

Anbefalet alder er voksne over 18 år.

OBS: Turen er i alt 7 kilometer lang, og en del af ruten er i løst sand. Man kan  barfodetmen medbring sko – og gerne kikkertMedbring også lidt let at spise og drikke. 

IMG_5042

GABET OG DEN GAMLE REDNINGSSTATION

Kom med på en tur fra Nymindegab Museum ud i landskabet mod Gabet og videre om til Den Gamle Redningsstation.  

Naturvejleder, Kirstine H. Christiansen står klar til at tage dig med på en storslået vandrer-tur mod Gabet. Fra museet i Nymindegab By går turen til udsigten over fjorden og videre mod syd til den gamle redningsstation. 

Her på kanten ved Æ´Gaf er der vilde og smukke udsigter og-  landskabshistorier. 

En kunstnerkoloni i Nymindegab fandt en kæmpe kontrast og inspiration i naturen og kulturen her fra slutningen af det 19. århundrede –. Det var både lyset og naturen i det store, foranderlige, vilde og dynamiske klitlandskab med naturens kræfter i frit spil der vakte interesse! Det var fuglene i og omkring den kæmpestore ferskvandssø, Filsø, der ligger tæt på, som imponerede malerne og som de ivrigt gengav.   

Lokationerne og naturelementerne er der præcis som for 150 år siden- og det er svært ikke at blive betaget af det storslåede og barske. Der er et begrænset antal deltagere på turen, men tilmeld dig på billetexpressen / Nymindegab Museum. 

 

Målgruppe: Voksne 

 

Kræves der særlige forudsætninger/specielt tøj o.lign 

8w4y8000 (305)

VILDE VESTJYLLAND – MELLEM KRONDYR, KANONER OG ULVE

Oplev et stykke af det vildeste natur Vestjylland har at byde på! Oksby Klitplantage er snorlige grusveje på kanten af Kallesmærsk Hede, der strækker sig mod de store vidder over hedesletten mod vest. Har du nogensinde nydt det barske Vestjylland fra et smukt udsigtspunkt med åbent ´luftrum´ 360 grader rundt? Kom med ud og se klit-bæltet mod vest fra et af de allerbedste panorama-views midt i skoven ved Husbjerg. Her lever kronvildt, ´leoparder´ og ulve, som jævnligt ses!

På vandre-turen her oplever du ‘Husbjerg’, der er en 25 m. høj klit beliggende på den sydvestlige kant af Kallesmærsk Hede. 25 meter lyder ikke af meget – men det opleves virkelig højt her midt i det flade, vidtstrakte landskab!

Vandreturen nydes i fællesskab og undervejs vil naturvejlederen pege arter af planter og dyr ud, som er karakteristiske for området. Her lever kronvildt, ´leoparder´ og ulve som ses jævnligt!

Anbefalet til voksne, natur- og vandre-interesserede. Turen formidles af Kirstine Høgh Christiansen.

Mødested: P-pladsen Blåvandvej 87, 6857 Blåvand. Parker ca. 500 øst for adressen Blåvandvej 87 ved P-pladsen med skiltene ‘Husbjerg´og ´Mindestenen´

Turen varer 2,5 time.

Medbring gode (vandre-)sko og fx en rygsæk med vand og en vind/regnjakke.

Har man en kikkert er det en god ide at tage med.

Din egen gin – med smag af natur