Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00

01

NaturSafari – De skjulte dyr i vadehavet

Familietur hvor vi, udstyret med greb og spand, sammen med naturvejlederen går på jagt efter ”De Fem Små”. Vi leder efter sandorm, børsteorm, slikkrebs, hesterejer og nogle af de store krabber. Det bliver både vildt, lærerigt og sjovt.

Tag hele familien med på jagt efter Vadehavets skjulte dyr i havbunden i Nationalpark Vadehavet! Vi finder sandorm, muslinger, snegle og krabber og opdager, hvor rigt livet er i det landskab, der tørlægges to gange i døgnet ved lavvande. Faktisk findes der ikke naturområder i Europa med en større tæthed af dyr, og hvilke dyr! Nogle ”græsser”, andre ”rasper” og vidste du fx, at konkylie-sneglen er et rigtigt rovdyr? En go’ tur for hele familien.

Anbefalet til børnefamilier. Turen formidles af Lasse Brink.

Varighed 2 timer.

Det er sjovest barfodet, men man kan godt bruge gummistøvler.

DSC02960

NATURSAFARI - STRANDENS OG HAVETS DYRELIV

Natursafari – Strandens og havets dyreliv  

 

Familietur hvor vi med rejehov går på jagt efter hesterejer, fladfisk, søstjerner og krabber i vandkanten. Vi ser også på de mange forskellige snegle og muslinger. Og så skal vi prøve kræfter med nogle konkurrencer om strandens dyr.  

 

Har du nogensinde smagt en hestereje eller stået med en pelikanfod i hånden? Hvis ikke, så er chancen der nu. Med rejehov går vi på jagt i strandkanten, og her kan du fange hesterejer, små fladfisk eller måske en slangestjerne. Der gemmer sig masser af liv på det lave vand, vi fanger, ser, undersøger og smager. Turen byder også på en skattejagt på de mange forskellige snegle og muslinger, ligesom vi vil prøve kræfter med forskellige vadehavsspil. Ta’ på tur med hele familien i Nationalpark Vadehavet 

 

DSC03220

NaturSafari – Ringmærkning af vilde fugle 

NaturSafari – Ringmærkning af vilde fugle 

 

Familietur hvor vi fanger og ringmærker de vilde fugle. Naturvejlederen viser, hvordan vi holder på en fugl, og vi bliver klogere på fuglenes univers. Hvis du aldrig før har stået med en fugl i hånden, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse. 

 

I dag handler det om ringmærkning af vilde fugle i børnehøjde. Sammen med ringmærkeren bevæger vi os rundt til de mange net og Blåvandrusen, og vi ser hvilke fugle der er blevet fanget, for at vi kan ringmærke dem. Vi oplever fuglene på helt tæt hold, og er vi heldige, fanger vi mange forskellige arter. Der bliver hvert år ringmærket tusindvis af fugle på Blåvand Fuglestation, og der er aldrig to dage, der er ens. Derfor er det altid spændende at se, hvad dagen byder på. Ta’ familien med og bliv klogere på en anderledes og spændende hobby, og test dine egne evner som ringmærker. 

Turen arrangeres i samarbejde med Blåvand Fuglestation.

NaturSafari – Ringmærkning af vilde fugle. 1

NATURSAFARI – FILSØ OVER OG UNDER VANDET

Familietur hvor vi oplever dyrelivet ved Filsø. Både de dyr, der lever over vandet, men også de dyr, der lever under vandet. Denne tur er for dem, der elsker at gå på opdagelse i vores dyrerige, og få dyrene helt tæt på.

På denne tur går vi på jagt efter alt levende ved Filsø. Vi vil opleve, hvor mange forskellige arter vi kan se eller endnu bedre fange i løbet af to timer. Så vær klar på nogle vilde timer, hvor vi kommer helt tæt på dyrene. Filsø er et paradis for mange dyrearter, derfor møder vi denne dag mange forskellige dyr. Lige fra fisk, padder, fugle, insekter, krybdyr m.fl.

Anbefalet til børnefamilier. Turen formidles af Naturvejleder Jonas Gadgaard.

Varighed 2 timer.

Da det er en tur, der foregår ved vand, så er gummistøvler altid en rigtig god ting. Og hvis I har et fiskenet eller lignende, så tag endelig det med.

Langli – Vadevandring