Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
Det-gamle-guld-1

Undervisning

UNDERVISNING

01

Undervisning

Undervisnings materialer og inspiration

Historie på lager

Wadden Tide - undervisningsmateriale

Wadden Tide-materialet er til brug både for store og små, både hvis I har mulighed at besøge udstillingen, eller hvis I bare vil bruge materialet som inspiration til den almindelige undervisning. Hvis I har spørgsmål til materialet eller til forløb, er I meget velkomne til at kontakte os.

Se undervisningsmaterialet her

Wadden Tide

 

Med epidemi i hælene - undervisningsmateriale

Dette undervisningsmateriale omhandler sygdom og levevilkår hos tyske flygtninge i Oksbøl 1945-49. Materialet er designet til brug i folkeskolens overbygning eller på ungdomsuddannelserne, og kan bruges direkte i fjernundervisningen.

Læs mere her: Med epidemi i hælene

Hjedding Andelsmejeri - video

Se videoen og læs mere!

Hodde Gamle Skole - video

Se videoen og læs mere!

Livsfare – Miner! –  undervisningsmateriale

Dette undervisningsmateriale danner rammen om et besøg i særudstillingen i Tirpitz. Gennem arbejdet med materialet får eleverne et nyt kendskab til en vigtig del af den danske historie om Anden Verdenskrig på den jyske vestkyst.

Med hæftet til hver elev bliver der tilsendt en lærervejledning pr. mail, så man kan se, hvordan materialet kan bruges i undervisningen. Der er også ekstra opgaver, så man har mulighed for at tilrettelægge sit helt eget forløb.

Når man har besøgt udstillingen, er det oplagt at booke vores forløb ved Skalllingen, hvor eleverne kommer ud i det autentiske miljø, hvor minerydningen bl.a. fandt sted.

Pris 15 kr. inkl. moms pr. hæfte

Antal sider 16

Aldersgruppe: Udskolingen i folkeskolen og ungdomsuddannelserne

Fag som kan bruges også tværfagligt i arbejdet: Historie, samfundsfag, geografi samt evt. drama og billedkunst

Køb den her

 

I 2020 havde Theater foreningen 7-Kanten 50 års jubilæum. I den anledning blev der udviklet et materiale som I kan downloade og bruge hjemme på skolen eller som inspiration. Klik på billedet for at hente hæftet.


‎Farv selv farvecirkel 4. klasses lys og farver.
Fildepot/Download

Læring-top

NaturKulturVardes formidlere

Er I en større gruppe, tilrettelægger NaturKulturVardes formidlere en tur ud fra jeres behov og ønsker om indhold og oplevelser. Udgangspunktet i vores formidling er den vestjyske natur og kulturhistorie, og vi udvikler tilbud til unge som ældre, til institutioner, borgere og turister samt til personer med særlige behov som fx handicappede eller demensramte. Vi udvikler løbende vores formidlingstilbud og sørger for at tilpasse tilbuddene til den målgruppe der er i fokus.

Skal I besøge vores museer?

Er I på vej til Tirpitz i Blåvand?
Så læs følgende vejledning, der sikrer jer et godt besøg!

Booking

Forud for besøget samt ved booking af forløb kontakt NaturKulturVarde på Oni@naturkulturvarde.dk eller på 45 + 26 71 39 85

 

Book i god tid, og hav gerne flere datoer åbne for besøget. Der er ofte mange gæster og arrangementer i huset, og besøget bliver ikke en god oplevelse for hverken elever eller øvrige gæster, hvis der er for mange skoler i udstillingerne på samme tid. Meld på forhånd jeres ankomst, så vi er forberedte på at tage godt imod jer. Det gælder uanset, om I tilkøber forløb eller besøger museet på egen hånd.

Hvad skal vi lave? Få hjælp til jeres program

Orienter jer på forhånd i museets udstillingsemner, og planlæg hvor eleverne skal lægge deres energi. Der er mange historier på vores museer Kulturteamet hjælper jer gerne med at planlægge det faglige indhold ved besøget, kontakt Trine Just Hansen, tjh@naturkulturvarde.dk , Troels Riknagel tr@naturkulturvarde.dk eller Ole Nielsen på oni@naturkulturvarde.dk

Det er muligt at tilkøbe en introduktion til museet (30 minutters varighed). Vær opmærksom på, at der maksimalt må være 30 elever pr. introduktion – læs mere og se priser her

Adgang

Det er gratis for skoler og institutioner at besøge museer i følge med pædagogisk personale, der tager ansvar for elevernes brug af museet. Dette gælder for folkeskoler, efterskoler, privatskoler, friskoler, gymnasier, tekniske skoler, og handelsskoler. Ligeledes for vuggestuer, børnehaver, dagplejere og SFO’er. Meld jeres ankomst på forhånd og i god tid før besøget, hvilket også giver lærere og pædagoger gratis entré. Tilbuddet gælder kun på hverdage udenfor danske ferier og helligdage. Museet forbeholder sig ret til at afvise en booking.

Pas på historien!

Husk at orientere jer i museernes færdselsregler, inden I ankommer. Det er vigtigt, I hjælper os med at passe på historien.

Madpakker

Madpakker kan spises på museerne. Hvis eleverne har penge med til at købe mad i caféen, vil vi gerne have besked om dette på forhånd, så vi ikke løber tør for pommes frites.

Infofolder for lærere og pædagoger

 

Se Vardemuseernes hjemmeside her

Lejrskole inspiration

Skal I på lejrtur ved Vestkysten, så tag fat i os. Vi hjælper jer gerne med at sammensætte et spændende og lærerigt program til jeres lejrskole i det vestjyske.

I finder vores faste forløb på siden her, men vi skræddersyr også meget gerne et forløb, som passer til jer og jeres ønsker.

Skriv til Ole på Oni@naturkulturvarde.dk for yderligere information.

Inspiration

Tilbud til efterskoler i Varde Kommune

I denne folder kan du få et overblik over, hvad vi kan tilbyde jer i forhold til jeres introforløb for jeres elever. Hent folderen her: Hvor er jeg

VOYAGER - fra grundskole til erhvervsvalg

På www.voyagerscience.dk kan du finde inspiration og downloade gratis tværfaglige undervisningsmaterialer som kombinerer naturvidenskab og klassiske kulturfag, som dansk og historie.

Infofolder om Tirpitz

Her er vores infofolder om Tirpitz. Her få du gode råd og kan læse lidt om stedet inden du besøger os med din klasse. Tirpitz infofolder

Inspiration til forskellige aktiviteter:

Arkitekt for en dag Mit helt eget museum Ordkryds med Otto Frellos malerier Din familie – din historie En by af toiletruller Leg med lys og skygge Dyrk morgengymnastik som i gamle dage! De gamle gækkebreve Leg som i gamle dage! Magiske sommerfugle Vær kreativ med dine skatte fra stranden

UNDER SANDET – undervisningsmateriale

I forbindelse med vores særudstilling i Tirpitz er det oplagt at se filmen Under sandet, hvis I ikke allerede har set den. Herunder finder du link til et undervisningsmateriale, som netop beskæftiger sig med filmen. Fag: Dansk, historie og tysk Udarbejdet af: Filmcentralen Alderstrin: 9-10.klasse og ungdomsuddannelserne Find undervisningsmaterialet her  

Mit Vadehav

Mit Vadehav er et site med mange muligheder for store og små. Her finder du opgaver, information og små film, som kan inspirere dig til din undervisning, eller du kan se, hvilke besøgssteder der er relevante for din planlægning. Se hjemmesiden her

Vi i naturen

#viinaturen betyder, at naturen er vores styrke og kilde til store oplevelser. Gå selv på opdagelse i naturen, pas på den og del den med andre. Sammen fortæller vi verden om vores natur. Vi i naturen er en vision for alle der bor i eller besøger Varde Kommune. NaturKulturVarde er med til at få visionen til at leve. Vores formidling sker i hele Varde Kommune. Men vi er så heldige, at både Naturpark Vesterhavet og Nationalpark Vadehavet hører med til det helt særlige landskab, vi fortæller historier i. Vi i naturen

Formidling i Naturpark Vesterhavet

Naturpark Vesterhavet strækker sig fra Ho til Nymindegab. Den genskabte Filsø er med sin særlige natur- og kulturhistorie et vigtigt element i vores fortællinger, ligesom stranden, klitlandskabet og de store plantager rummer masser af spændende historier.
Vi vil rigtig gerne have dig med på vores ture, men hvis du går på egen hånd, skulle du prøve app’en Fortællinger i Naturpark Vesterhavet. Den rummer mange af de gode historier, vi kender. Du kan hente appen i App Store (iPhone) eller Google play (Android). Vi anbefaler at hente den på WiFi for hurtigere download.

Formidling i Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er Danmarks største nationalpark. Den strækker sig fra den dansk-tyske grænse til Blåvandshuk. Varde Å er helt ind til Varde by den eneste å i vadehavet, hvor indløbet ikke er reguleret med dige og sluse. De særlige historiske og naturmæssige betingelser, som vadehavet har givet gennem årtusinder, har stort fokus i vores formidling. Nationalpark Vadehavet

Nymindegab Museum

Nymindegab Museum rummer en stor samling af malerier, som viser naturen i området. Kunstnere kom fra hele landet i 1800 tallet til Nymindegab for at fordybe sig i naturen og dermed også dyrelivet. Vi går på opdagelse i udstillingerne for at finde ud af hvilke dyr, vi kan få øje på. Dette bliver  udgangspunktet for en maleworkshop, vi arbejder med bagefter. Vi taler om, hvorfor dyrene ser ud, som de gør. Har de pels? Hvad spiser de? Hvor mange ben har de? osv.

Hvem
Børnehaver og indskoling

Hvor
Nymindegab Museum
Vesterhavsvej 294
6830 Nr. Nebel

Antal
Børnehaver max 15 børn
Skoleklasser max 30 elever

Varighed
Tre timer inkl. pause og tid til leg på legepladsen.

Pris
Indskoling: 3 timer inkl. pause og leg/materialer 1800 kr.

Dagtilbud: 2 timer inkl. materialer 1200 kr.

Booking
Torben Vinge Christensen, tvc@vardemuseum.dk

 

Varme om vinteren

Varme om vinteren

Dagtilbud og indskoling

Hvordan så hverdagen ud om vinteren i gamle dage før man fik elektricitet? Hvad gjorde man for at holde varmen både inde- og udendørs, og hvad fik man tiden til at gå med efter mørkets frembrud?

Forløbet giver indblik i almindelige danskeres levevilkår i mørke og kolde tider. Med udgangspunkt i elevernes egen forståelse og opfattelse af vinteren bevæger vi os tilbage til tiden før elektriciteten. Gennem samtale sætter vi fokus på, hvordan mennesker rent praktisk har taklet vinterens udfordringer. Autentiske museumsgenstande, levende billeder supplerer samtalen for at aktivere elevernes sanser i læreprocessen.

Forløbet kan nemt tilpasses ift. tema og perspektiv. Der medfølger tilmed undervisningsmateriale, der både kan anvendes før og efter selve museumsbesøget. Byd fx lyset velkommen med en lygtefest på skolen, tegn et vintereventyr eller klæd påklædningsdukkerne rigtigt på efter årstiderne.

Hvem
Dagtilbud og indskoling

Hvor
Ølgod Museum.

Det er også muligt at få besøg af museet ude på jeres skole. Kontakt os for nærmere information.

Antal
Max 30 elever pr. gruppe

Varighed
Max Ca. 1 time

Pris
1500 kr.

Booking
Torben Vinge Christensen, tvc@vardemuseum.dk