Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00

GABET OG DEN GAMLE REDNINGSSTATION

Kom med på en tur fra Nymindegab Museum ud i landskabet mod Gabet og videre om til Den Gamle Redningsstation.  

Naturvejleder, Kirstine H. Christiansen står klar til at tage dig med på en storslået vandrer-tur mod Gabet. Fra museet i Nymindegab By går turen til udsigten over fjorden og videre mod syd til den gamle redningsstation. 

Her på kanten ved Æ´Gaf er der vilde og smukke udsigter og-  landskabshistorier. 

En kunstnerkoloni i Nymindegab fandt en kæmpe kontrast og inspiration i naturen og kulturen her fra slutningen af det 19. århundrede –. Det var både lyset og naturen i det store, foranderlige, vilde og dynamiske klitlandskab med naturens kræfter i frit spil der vakte interesse! Det var fuglene i og omkring den kæmpestore ferskvandssø, Filsø, der ligger tæt på, som imponerede malerne og som de ivrigt gengav.   

Lokationerne og naturelementerne er der præcis som for 150 år siden- og det er svært ikke at blive betaget af det storslåede og barske. Der er et begrænset antal deltagere på turen, men tilmeld dig på billetexpressen / Nymindegab Museum. 

 

Målgruppe: Voksne 

 

Kræves der særlige forudsætninger/specielt tøj o.lign 

8w4y8000 (305)

ÅBENT RAVVÆRKSTED

Kom til åbent ravværksted i den gamle mølle på Nymindegab Museum! Medbring dine egne ravfund eller køb dig evt et stykke rårav i entreen.  

Her er der åbent ravværksted i den gamle mølle. Kirstine, som er naturvejleder og ravjæger,  deler tips og erfaringer til ravjagten og viser i værkstedet hvordan man med enkle tricks kan undersøge sit rav! Det er også muligt denne dag at få boret et hul og for eksempel lave sit eget halssmykke/en amulet.  

 

Målgruppe: Børn fra ca. 6-7 år med familier. 

foto_niels_linneberg_Capture0004-3

Kreativ med planter

Kom til åbent kreativt værksted på Nymindegab Museum, hvor vi denne dag laver plante-frottage!

Frottage er en teknik, ligesom det at skravere, hvor du laver et “gnide-billede”. Her plukker du et blad eller en plante, som du gerne vil undersøge strukturen af – og måske lave til kunst eller et lille billede, du kan tage med hjem.

Kirstine, som er naturvejleder, er klar til at hjælpe dig i gang og sætte navne på planterne! 

Farver og papir findes på stedet, men medbring/pluk meget gerne dit eget blad til aktiviteten 😊

Deltagelse er gratis ved besøg på museet

IMG_8595

MOTIVJAGT I NYMINDEGAB

Hvorfor rejste flere malere hele vejen fra storbyen til Nymindegab ved Vestkysten? Hvad betagede dem og hvad var deres inspirationskilder?  

Disse er spørgsmål vil vi forsøge at finde svarene på, når vi tager på en tur rundt i landskabet i Nymindegab og prøver at indfange nogle af de motiver, som fascinerede malerne for omkring 100 år. Sammen kigger vi også på, hvordan motiverne har forandret sig siden da. Så ta' gerne vennerne eller  familien med på en dejlig tur rundt i området omkring Nymindegab.                             

Kulturformidler Trine står for denne tur, som er ca. 2,5 km lang og varer ca. 1,5 time.  

foto_niels_linneberg_DSC7541-Edit