Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
buk1
Bål, sommerbuk og skovens råvarer – eksklusiv vild mad-event med Jonas og Morten
Bål, sommerbuk og skovens råvarer – eksklusiv vild mad-event med Jonas og Morten

Bål, sommerbuk og skovens råvarer – eksklusiv vild mad-event med Jonas og Morten

Oplev en aften som i Nak og Æd med sanketur, bål, gourmet og hygge i det fri!

Bål, sommerbuk og skovens råvarer – eksklusiv vild mad-event med Jonas og Morten
Pris: 500 kr. pr. person
Mødested: Stakladen ved Gl. Skovfogedbolig, Roustvej, 111 6800 Varde

På denne aften fordyber vi os i naturens “køkkenhave” på vaskeægte Nak og Æd manér. Jagten på den røde sommerbuk er i fuld gang, og netop nu står de vilde planter og urter i fuldt flor. På denne eksklusive Vild Mad-aften får du mulighed for at lære om spiselige vilde planter og urter, når du sammen med NaturKulturVardes Vild Mad-formidlere, Morten Vinding og Jonas Gadgaard, tager på sanketur omkring Den gamle Skovfogedbolig og lærer at genkende og bruge naturens lækkerier.

Efter sanketuren hjælper vi hinanden med at tilberede aftenens menu. Vi starter med at forlægge og finpartere af den skudte sommerbuk, hvor de bedste udskæringer senere grilles og serveres med nye kartofler sammen med de indsamlede friske, vilde urter.

Undervejs i forberedelsen vil du blive guidet igennem hele processen, fra ”jagt ”til spisebord. Du lærer de teknikker, der gør naturens råvarer til delikatesser. Det hele krydres med frisk luft, brænderøg og et lille strejf af humor, som er hjørnestenene i dette arrangement.

Aftenen rundes af med en fællesspisning under den åbne himmel, hvor du sammen med de øvrige deltagere kan nyde en lækker 4-retters menu, der omfatter:

  • Vilde urter og skvalderkål, kombineret med oste fra Tistrup Mejeri
  • Grillet sommerbuk, nye kartofler og friske vilde urter
  • Gran og kulde – en spændende dessert, der spiller på naturens egne smage
  • Rabarber, pileurt og skovmærke, en sød og frisk afslutning på måltidet

Praktisk

Turen finder sted den 14. juni fra 16:00 til 20:30 ved Stakladen v. Gl. Skovfogedbolig, NaturKulturVarde, Roustvej 111, Varde.

Der er plads til maks. 25 deltagere, så du får masser af tid til at fordybe dig i naturen og dens råvarer sammen med de to Vild Mad-eksperter.

Prisen for arrangementet er 500 kr., eksklusive drikkevarer, som medbringes på egen hånd.

Kom og vær med til en uforglemmelig aften fyldt med vild natur, godt selskab og lækker mad under åben himmel!