Svampe, bål og kronvildt – eksklusivt ‘Vild Mad’-arrangement i skoven
Denne lørdag har du mulighed for at få en eksklusiv madoplevelse med NaturKulturVardes to Vild Mad kokke Jonas Gadgaard og Morten Vinding.
Hele dagen står i svampenes tegn og afsluttes med fælles tilberedning af en lækker 3-retters menu med masser af svampe, nyskudt kronvildt og lidt sød til ganen.
Efteråret er sanke-tid, skoven er fuld af svampe, træernes frugter er modne, og jagten er i fuld gang og giver os adgang til lækkert vildtkød. Alle disse ingredienser er fundamentet for dagen, hvor du bliver klogere på skovens svampe og laver bålmad i lækre omgivelser under åben himmel. Det hele kombineres med masser af social hygge, bålrøg og måske en jagthistorie eller to.
Dagens højdepunkter
Svampejagt for alle – også for dig uden erfaring.
Frokost – lav din egen pizza med svampe og Unika-ost i vores brændefyrede stenovn.
Varde Sdr. plantages største svampeudstilling.
Vild bålmad – flamberet og grillet kronvildt, dertil lækkert tilbehør, som tilberedes over åben ild.
Hygge i bålhytten med hvid dug, højstilkede glas og godt humør, tilsat verdens 3 bedste krydderier – frisk luft, brænderøg og forventningens glæde!

Dagens menu:
Snack – et sandt overflødighedshorn af svampe – de enkelte svampearter tilberedes hver for sig, så du får mulighed for at smage forskellen på en Karl Johan, Brunstokket rørhat – og måske du aldrig har spist en prægtig Skørhat – alt efter, hvad vi finder i skoven.
Forret – Carpaccio af hjortevildt med Karl Johan-mayo, rugbrødscrumble og enebærsalt
Hovedret – kronvildt – som vi flamberer og griller. Kornotto med rodfrugter og svampe, dertil kantarel i portvinsauce.
Dessert – efteråret i Skovfogedboligen – æbler, kanel og sprøddej.
Praktisk:
Medbring en kurv til svampeturen.
Arrangementet er eksklusiv drikkevarer, så medbring selv det, du ønsker at drikke (udover vand).