Åbningstider

mandag: 10:00 - 17:00
tirsdag: 10:00 - 17:00
onsdag: 10:00 - 17:00
torsdag: 10:00 - 17:00
fredag: 10:00 - 17:00
lørdag: 10:00 - 17:00
søndag: 10:00 - 17:00
DSC02227

KULTURFORMIDLINGER PÅ VORES MUSEER

KULTURFORMIDLINGER PÅ VORES MUSEER

01

Tag med på en spændende formidlingstur med vores kulturformidlere på vores prisbelønnede museer FLUGT, Tirpitz, Frello, Hjedding Mejeri og Nymindegab Museum, hvor man bl.a. kan høre om flygtningelejren under 2. verdenskrig, Andelsbevægelsens start i Danmark, Maleren Otto Frello og hans finurlige malerier samt de berømte Nymindegabmalere og mange andre spændende ting. Varighed: 2 - 4 timer.

FLUGT - Mennesker bag pigtråd

Besøg den gamle, tyske flygtningelejr i Oksbøl, som omkranser FLUGT - Refugee museum of Denmark og få indblik i nogle af de glemte historier og konsekvenser, Anden Verdenskrig førte med sig.

”Behandlingen skal være human, men ikke for gæstfri”. Sådan lød det fra Danmarks daværende socialminister Johannes Kjærbøl, da Danmark efter befrielsen overtog administrationen af mere end 200.000 tyske flygtninge. Krigen og besættelsen havde sat sine spor – også i Oksbøl, hvor op til 35.000 flygtninge opholdt sig i landets største flygtningelejr.

Forløbet giver et indblik i, hvordan de kriseramte flygtninge blev håndteret i lejren i Oksbøl, samt hvordan man generelt klarede sig igennem hverdagen. Med udgangspunkt i autentiske flygtningeidentiteter fra den tid bevæger vi os rundt på det stadig intakte sti- og vejsystem i området i Oksbøl. Undervejs kommer vi forbi nogle af de få bygninger, der stadig står tilbage, men som i dag er taget i brug på anden vis.

For at skabe de bedste læringsforudsætninger for eleverne, er aktiviteterne i forløbet tilrettelagt med inddragelse af den verden, eleverne selv befinder sig i.

Der medfølger undervisningsmateriale til brug både inden og efter jeres besøg, som kan hentes her.

Den tilhørende PowerPoint hentes her.

Varighed: 2 timer

Uglernes univers – Ringmærkning af slørugler2